Library Catalog

Amazon cover image
Image from Amazon.com

Το μέλλον της εργασίας : σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές αναλύσεις / Γιάνης Καλλίνικος, Χάρης Ναξάκης, Σταύρος Π. Γαβρόγλου...[και ά.] ; επιμέλεια Χάρης Ναξάκης, Μιχάλης Χλέτσος

By: Contributor(s): Material type: TextTextSeries: Επιστήμη και κοινωνία (Χρήστος Κόλλιας, Χάρης Ναξάκης, Μιχάλης Χλέτσος)Publication details: Αθήνα : Πατάκης , 2005Description: 233σ. ; 24εκISBN:
  • 9601616969
Subject(s): DDC classification:
  • 306.36 21 εκδ.
Other classification:
  • 13.03.4
Summary: Η οικονομική και κοινωνική αναδιάρθρωση που συντελείται εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες επηρέασε σημαντικά όχι μόνο τη φύση της εργασίας, αλλά και το ρόλο της μέσα στην παραγωγική διαδικασία και στην κοινωνία γενικότερα. Η χρήση των νέων τεχνολογιών και η πορεία των ευρωπαϊκών κοινωνιών προς την κοινωνία της γνώσης δημιούργησαν νέα δεδομένα και προκάλεσαν διεύρυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων μεταξύ νέων κοινωνικών ομάδων. Η γνώση και η κατοχή δεξιοτήτων αποτελούν σημαντικούς παράγοντες οριοθέτησης, στη σημερινή εποχή, των φτωχών, των ανέργων και των κοινωνικά αποκλεισμένων. Η εργασία, στην παρούσα φάση, δε δείχνει να εκμεταλλεύεται, όσο θα ανέμενε κανείς, αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις προς όφελός της. Ταυτόχρονα παρατηρείται, υπό την πίεση της παγκοσμιοποίησης και των οικονομικών και δημογραφικών περιορισμών, ο πολλαπλασιασμός των νέων μορφών εργασίας και η μη αντιστοίχιση των κοινωνικών αναγκών με την προσφορά των υπηρεσιών του συστήματος κοινωνικής προστασίας. Ποιο είναι λοιπόν το μέλλον της εργασίας; Επιστροφή στο παρελθόν, στην εποχή του άγριου καπιταλισμού, ή φυγή προς τα εμπρός; Η απάντηση είναι και θα είναι μόνο πολιτική.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Books Books Βιβλιοθήκη ΟΜΕΔ Βιβλιοθήκη Κύρια Συλλογή 306.36 ΚΑΛ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 031000001665

Η οικονομική και κοινωνική αναδιάρθρωση που συντελείται εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες επηρέασε σημαντικά όχι μόνο τη φύση της εργασίας, αλλά και το ρόλο της μέσα στην παραγωγική διαδικασία και στην κοινωνία γενικότερα. Η χρήση των νέων τεχνολογιών και η πορεία των ευρωπαϊκών κοινωνιών προς την κοινωνία της γνώσης δημιούργησαν νέα δεδομένα και προκάλεσαν διεύρυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων μεταξύ νέων κοινωνικών ομάδων. Η γνώση και η κατοχή δεξιοτήτων αποτελούν σημαντικούς παράγοντες οριοθέτησης, στη σημερινή εποχή, των φτωχών, των ανέργων και των κοινωνικά αποκλεισμένων. Η εργασία, στην παρούσα φάση, δε δείχνει να εκμεταλλεύεται, όσο θα ανέμενε κανείς, αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις προς όφελός της. Ταυτόχρονα παρατηρείται, υπό την πίεση της παγκοσμιοποίησης και των οικονομικών και δημογραφικών περιορισμών, ο πολλαπλασιασμός των νέων μορφών εργασίας και η μη αντιστοίχιση των κοινωνικών αναγκών με την προσφορά των υπηρεσιών του συστήματος κοινωνικής προστασίας. Ποιο είναι λοιπόν το μέλλον της εργασίας; Επιστροφή στο παρελθόν, στην εποχή του άγριου καπιταλισμού, ή φυγή προς τα εμπρός; Η απάντηση είναι και θα είναι μόνο πολιτική.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha