Ηλεκτρονικός Κατάλογος Βιβλιοθήκης

Τοπική εικόνα εξωφύλλου
Τοπική εικόνα εξωφύλλου
Εικόνα εξωφύλλου από Amazon
Εξώφυλλο από Amazon.com
Κανονική προβολή Προβολή MARC Προβολή ISBD

Γυναίκες εργάτριες στην ελληνική βιομηχανία και στη βιοτεχνία, 1870-1922 / Ζιζή Σαλίμπα

Κατά: Τύπος υλικού: ΚείμενοΚείμενοΣειρά: Ιστορικό αρχείο ελληνικής νεολαίας (Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς) ; 37Λεπτομέρειες δημοσίευσης: Αθήνα : Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών Ε.Ι.Ε., 2004Έκδοση: 1η φωτοανατύπωσηΠεριγραφή: 360σ. : πιν. ; 24εκISBN:
  • 9607138287
Θέμα(τα): Ταξινόμηση DDC:
  • 331.4 21 εκδ.
Άλλη ταξινόμηση:
  • 14.04.2
Περίληψη: Στο τοπίο της νεοελληνικής πόλης η φυσιογνωμία της εργάτριας αποτελεί ένα από τα σύμβολα του κοινωνικού και οικονομικού μετασχηματισμού. Από τα κλωστοϋφαντουργεία, τα καπνεργοστάσια, τα χαρτοποιεία, στην εργασία φασόν, μέχρι τις καπελλούδες και τις μοδίστρες, το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τα πολλαπλά πρόσωπα της εργάτρια στην ελληνική βιομηχανία και βιοτεχνία. Από το 1870, που αρχίζουν να λειτουργούν τα πρώτα ατμοκίνητα εργοστάσια, ώς την Μικρασιατική Καταστροφή, το 1922, απεικονίζονται οι συνθήκες εργασίας, οι διαδικασίες μόρφωσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης καθώς και οι συνθήκες ζωής της εργάτριας. Ολόκληρο το πολιτισμικό σύμπαν εντός του οποίου δρα και κινείται η εργάτρια, οι καθημερινές συνθήκες, το πρότυπα αισθητικής καθώς και οι τρόποι ψυχαγωγίας ολοκληρώνουν το μάγμα της φυσιογνωμίας της.
Βαθμολόγηση
    Μέσος όρος βαθμολόγησης: 0.0 (0 ψήφοι)
Αντίτυπα
Τύπος τεκμηρίου Τρέχουσα βιβλιοθήκη Συλλογή Ταξιθετικός αριθμός Αριθμός αντιτύπου Κατάσταση Ημερομηνία λήξης Barcode
Books Books Βιβλιοθήκη ΟΜΕΔ Βιβλιοθήκη Κύρια Συλλογή 331.4 ΣΑΛ (Περιήγηση στο ράφι(Άνοιγμα παρακάτω)) 1 Διαθέσιμο 031000000390

Στο τοπίο της νεοελληνικής πόλης η φυσιογνωμία της εργάτριας αποτελεί ένα από τα σύμβολα του κοινωνικού και οικονομικού μετασχηματισμού. Από τα κλωστοϋφαντουργεία, τα καπνεργοστάσια, τα χαρτοποιεία, στην εργασία φασόν, μέχρι τις καπελλούδες και τις μοδίστρες, το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τα πολλαπλά πρόσωπα της εργάτρια στην ελληνική βιομηχανία και βιοτεχνία. Από το 1870, που αρχίζουν να λειτουργούν τα πρώτα ατμοκίνητα εργοστάσια, ώς την Μικρασιατική Καταστροφή, το 1922, απεικονίζονται οι συνθήκες εργασίας, οι διαδικασίες μόρφωσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης καθώς και οι συνθήκες ζωής της εργάτριας. Ολόκληρο το πολιτισμικό σύμπαν εντός του οποίου δρα και κινείται η εργάτρια, οι καθημερινές συνθήκες, το πρότυπα αισθητικής καθώς και οι τρόποι ψυχαγωγίας ολοκληρώνουν το μάγμα της φυσιογνωμίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό τον τίτλο.

για να αναρτήσετε ένα σχόλιο.

Κάντε κλικ σε μία εικόνα για να τη δείτε στον προβολέα εικόνων

Τοπική εικόνα εξωφύλλου

Με την υποστήριξη της κοινότητας Koha