Ηλεκτρονικός Κατάλογος Βιβλιοθήκης

Κανονική προβολή Προβολή MARC Προβολή ISBD

Θεωρία ανεργίας και πληθωρισμού / Παναγιώτη Γ. Κορλίρα

Κατά: Τύπος υλικού: ΚείμενοΚείμενοΛεπτομέρειες δημοσίευσης: Αθήνα : Gutenberg, 1979Περιγραφή: 226σ. : διαγ. ; 21εκΘέμα(τα): Ταξινόμηση DDC:
  • 332.4 21 εκδ.
Άλλη ταξινόμηση:
  • 11.02.1
Περίληψη: Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται οι προσδιοριστικοί παράγοντες των φαινομένων της ανεργίας και του πληθωρισμού, μέσα στα πλαίσια των σύγχρονων θεωρητικών αντιλήψεων. Μετά από επισκόπηση του βασικού υποδείγματος στατικής μακροοικονομικής ισορροπίας, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στον προσδιορισμό της συμπεριφοράς των οικονομικών μονάδων κάτω από συνθήκες ελλειπούς πληροφορήσεως και αβεβαιότητας. Έπειτα, οι έννοιες της διαρθρωτικής και πληροφοριακής ανεργίας συνδυάζονται με τις συγκυριακές μεταβολές της οικονομικής δραστηριότητας, προκειμένου να εξηγηθεί η διασύνδεση των φαινομένων πληθωρισμού και ανεργίας. Τέλος, η μακρόχρονη θεώρηση των φαινομένων αυτών μασ οδηγεί σε κάποια ερμηνεία του στασιμοπληθωρισμού, στα πλαίσια της οποίας εξετάζονται σήμερα οι βιομηχανικές χώρες.
Βαθμολόγηση
    Μέσος όρος βαθμολόγησης: 0.0 (0 ψήφοι)
Αντίτυπα
Τύπος τεκμηρίου Τρέχουσα βιβλιοθήκη Συλλογή Ταξιθετικός αριθμός Αριθμός αντιτύπου Κατάσταση Ημερομηνία λήξης Barcode
Books Books Βιβλιοθήκη ΟΜΕΔ Βιβλιοθήκη Κύρια Συλλογή 332.4 ΚΟΡ (Περιήγηση στο ράφι(Άνοιγμα παρακάτω)) 1 Διαθέσιμο 031000000367

Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται οι προσδιοριστικοί παράγοντες των φαινομένων της ανεργίας και του πληθωρισμού, μέσα στα πλαίσια των σύγχρονων θεωρητικών αντιλήψεων. Μετά από επισκόπηση του βασικού υποδείγματος στατικής μακροοικονομικής ισορροπίας, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στον προσδιορισμό της συμπεριφοράς των οικονομικών μονάδων κάτω από συνθήκες ελλειπούς πληροφορήσεως και αβεβαιότητας. Έπειτα, οι έννοιες της διαρθρωτικής και πληροφοριακής ανεργίας συνδυάζονται με τις συγκυριακές μεταβολές της οικονομικής δραστηριότητας, προκειμένου να εξηγηθεί η διασύνδεση των φαινομένων πληθωρισμού και ανεργίας. Τέλος, η μακρόχρονη θεώρηση των φαινομένων αυτών μασ οδηγεί σε κάποια ερμηνεία του στασιμοπληθωρισμού, στα πλαίσια της οποίας εξετάζονται σήμερα οι βιομηχανικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό τον τίτλο.

για να αναρτήσετε ένα σχόλιο.

Με την υποστήριξη της κοινότητας Koha